museum-digitalКиїв
CTRL + Y
ru

Кролевецьке вище професійне училище

1 грудня 1909 року в місті Кролевець було відкрито Кролевецьку нижчу ремісничу школу з відділеннями ткацтва, гончарства, ковальської справи. Саме ця дата і є початком існування професійної освіти на Кролевеччині.
З розвитком ткацтва у післяреволюційний період (1917 р.), створенням в місті Кролевець фабрики художнього ткацтва виникла потреба у більш кваліфікованих робітниках, тому у 1928 році на теренах ремісничої школи було створено технікум художніх промислів з 4-річним терміном навчання. В ньому були відділи художньо-декоративного ткацтва, художньої вишивки, килимарства. За роки війни його було повністю зруйновано, але завдяки випускникам-ентузіастам, технікум був відбудований в післявоєнні роки.
У 1959 році технікум було реорганізовано у Кролевецьке професійно-технічне училище художнього ткацтва з підпорядкуванням Укрпромраді. В закладі відкрили підготовку за напрямами: художнє ткацтво, килимарство, наладка ткацького механічного обладнання, наладка швейного обладнання, розпис тканин, кравецька справа.
У 2002 році училище отримало статус вищого професійного училища і значно розширило спектр підготовки фахівців: перукарі, будівельники, продавці, молодші спеціалісти — техніки-конструктори.
У 2008 році Вище професійне училище № 23 м. Кролевець перейменовано в Державний професійно-технічний навчальний заклад «Кролевецьке вище професійне училище».

Объекты и визуализации

Отношение к объектам

Килим з поховання Данила Апостола
Показать объекты

Отношение к действующему лицу (актору)

Это действующие лицо (слева) связано с объектами, с которыми связаны другие действующие лица (справа)

Принадлежало Кролевецьке вище професійне училище

Показать связи/взаимоотношения с действующими лицами

Отношения/связи с временными интервалами

Показать отношения/связи с временными интервалами

Активность (взаимодействие с объектами)

[Состояние информации: ]