museum-digitalКиїв
CTRL + Y
ru

ОКБ Іллюшина

Заснований 13 січня 1933 С. В. Іллюшиним в результаті поділу конструкторського бюро Центрального Аерогідродинамічного інституту (ЦАГІ) на два самостійні структури — ЦКБ авіазаводу при ЦАГІ для проектування легких літаків (завод номер 39 ім. Менжинського), та власне конструкторський відділ з розробки важких літаків, який і очолив Іллюшин

"Авіаційний комплекс імені С. В. Ільюшина — одне з провідних підприємств Росії по розробці авіаційної техніки. Повне найменування — Відкрите акціонерне товариство «Авіаційний комплекс імені С. В. Ільюшина». Знаходиться в Москві (колишній завод № 240). Раніше носив назву «КБ ім. С. В. Іллюшина».

Заснований 13 січня 1933 С. В. Іллюшиним в результаті поділу конструкторського бюро Центрального Аерогідродинамічного інституту (ЦАГІ) на два самостійні структури — ЦКБ авіазаводу при ЦАГІ для проектування легких літаків (завод номер 39 ім. Менжинського), та власне конструкторський відділ з розробки важких літаків, який і очолив Іллюшин." - (Wikipedia (uk) 04.11.2023)

Объекты и визуализации

Отношение к объектам

Модель літака Іл-2
Показать объекты

[Состояние информации: ]