museum-digitalКиїв
CTRL + Y
ru
Національний музей історії України Пам’ятки образотворчого мистецтва Гравюри та літографії [ГрЛ-1527]
Гравюра "Корсиканське копито повністю розчавлено". За оригіналом Джорджа Крукшенка ( (Національний музей історії України CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Національний музей історії України (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Предыдущие<- Далее->

Гравюра "Корсиканське копито повністю розчавлено". За оригіналом Джорджа Крукшенка (?).

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

На прямокутному аркуші паперу "верже"сатиричне чорно-біле зображення, розміщене по горизонталі. В центрі в циліндричній формі звуженій донизу поплічне зображення чоловіка у двокутному капелюсі, з відкритим від жаху ротом (Наполеон). Обабіч нього стоять з батогами офіцери у мундирах та двокутних капелюхах. На землі лежать відірвані руки та ноги з написами: "Italie", "Suisse", "Portugal", "Espe", "France" (Італія, Швеція, Португалія, Іспанія, Франція). Ліворуч стоїть чоловік біля діжки з написом "Hollande" (Голландія) і тримає у витягнутій руці ногу з написом "hollande" (Голландія). В правій частині аркуша на другому плані запряжений четвіркою коней віз з умовними зображеннями людей в ньому. В небі зображений чоловік, з якого спадає корона, за плечима розвивається плащ, його тягне чорт. Чоловік промовляє: "ah mon cher frere de naples" (Ах, мій дорогий брате з Неаполя). Під зображенням назва французькою мовою: "Le sabot corse en pleine deroute" (Корсиканське копито повністю розчавлено). Нижче напис олівцем російською мовою: "Корсиканский башмак в бегстве". В правому нижньому куті аркуша позначка олівцем П.П.Потоцького: "7/157 PP [дві перехрещені латинські літери Р] б. редк.". На звороті по нижньому краю ліворуч напис олівцем: "ЦІМ № 96 іст. іл.".

Материал/Техника

Папір "верже" / офорт

Размеры

295 х 442 мм, 267 х 324мм

Національний музей історії України

Объекты из: Національний музей історії України

Національний музей історії України (МІСТ) ілюструє історію України від найдавніших часів до сьогодення. Це один із провідних музеїв України. У його...

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.