museum-digitalКиїв
CTRL + Y
ru
Державний політехнічний музей імені Бориса Патона Колекція сувенірів [КВ-1789]
Вимпел ДНПП "Об'єднання Комунар" під склом у валізі (Державний політехнічний музей імені Бориса Патона CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Державний політехнічний музей імені Бориса Патона (CC BY-NC-SA)
2 / 5 Предыдущие<- Далее->

Вимпел ДНПП "Об'єднання Комунар" під склом у валізі

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

На честь відзнаки 80-річчя ДНПП "Об'єднання Комунар" даний вимпел був доправлений на Міжнародну космічну станцію "Союз ТМА-13", виведеним на орбіту 12 жовтня 2008 р. ракетою-носієм "союз" з системою управління, створеною в ДНПП. Вимпел повернули на Землю кораблем "Союз ТМА-12" 24 жовтня 2008 р.
Вимпел розміром 235х150 мм виконано на шовковій тканині з підкладкою. На вимпелі вгорі по центру зображена емблема Космічного агентства України. Нижче напис - "Національне космічне агенство України". На темно-синьому тлі, який символізує космічний простір, зображена Міжнародна космічна станція, під нею емблема ДНПП "Об'єднання Комунар". В нижній частині вимпелу - стилізоване зображення Землі з двома ракетами-носіями по краям: "Союз" і "Протон" та назвами кораблів "Прогресс-М" і "Союз -ТМА". По центру напис - "2008. Международная космическая станция". В нижній частині вимпела зображені прапори Канади, Росії, ЄС, Японії та США.
Вимпел закріплений на скляній пластині розмірами 180х123х0.5 мм, на якій вгорі зображена емблема ДНПП. Нижче приведений текст з інформацією про вимпел. В нижній частині інформаційної пластини - кольорові зображення знаків космічних кораблів "Союз ТМА-12" та "Союз-ТМА-13. Внизу по центру на скляній пластині закріплений символічний "Ключ на старт".
На зворотному боці вимпела шість автографів космонавтів.
Композиційна збірка з вимпелом поміщена у валізу розмірами 400х300х130 мм світло-сірого кольору. Валіза має відкидну кришку, що закривається на два замка та ручку для перенесення.

Материал/Техника

тканина, пластик, метал, оргскло/збірка

Размеры

400х300х130 мм

Державний політехнічний музей імені Бориса Патона

Объекты из: Державний політехнічний музей імені Бориса Патона

Державний політехнічний музей імені Бориса Патона при Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського є одним з найбільших українських...

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.