museum-digitalКиїв
CTRL + Y
ru

Готель "Франсуа"

Був побудований за замовленням піаніста Петра Селецького архітекторами Беретті-молодшим та Шіле, початок будівництва - 1861 р.
Історія готелю почалась у 1898 році. Тоді купець Голомбек придбав маєток у генерала Вороніна, надбудував ще два поверхи і назвав свій новий заклад «Франсуа». Готель почав працювати 1 листопада 1900 року. Заклад знаходився у самісінькому центрі міста на перетині вулиць Володимирської та Фундуклеївської (зараз Богдана Хмельницького) і користувався популярністю. Тим більше, що у 1919 році під дахом відкрився театр «Арлекін». Після революцію у «Франсуа» було відкрите кабаре «Кривий Джиммі». Пізніше готель змінив назву на «Театральний» і у ньому був відкритий однойменний ресторан. На розі Володимирської та Богдана Хмельницького після цього довгий час тривало будівництво і зараз там знаходиться бізнес-центр «Леонардо».

Объектно-ориентированные отношения с другими действующими лицами

(В левом столбце перечислены связи/отношения этого действующего лица к объектам в правом столбце. В середине вы найдете других действующих лиц по отношению к тем же объектам.)

Изображен (актор) Готель "Франсуа"
[Привязка к человеку или институции] Всемирный почтовый союз ()