museum-digitalКиїв
CTRL + Y
ru

Музей визвольної боротьби України

Музе́й ви́звольної боротьби́ Украї́ни — український музей дипломатичних документів часів УНР й Української Держави (1917—1921). Існував від травня 1925 до 1948 року в Празі.
Музей було створено в травні 1925 року зусиллями відомих українських дипломатів: Дмитра Антоновича (колишнього голови місії УНР у Римі), Дмитра Дорошенка (міністра закордонних справ Української Держави), Степана Смаль-Стоцького (посла ЗУНР у Чехословаччині) й Андрія Яковліва (директора департаменту чужоземних зносин МЗС і голови дипломатичної місії УНР у Бельгії та Нідерландах).
Після Другої світової війни музей було закрито комуністичною владою Чехословаччини. Фонди музею були вивезені до СРСР, де вони були використані для боротьби з українською еміграцією та опозицією радянській владі в Україні.

"Музе́й ви́звольної боротьби́ Украї́ни — український музей дипломатичних документів часів УНР й Української Держави (1917—1921). Існував від травня 1925 до 1948 року в Празі." - (Wikipedia (uk) 10.11.2023)

Объектно-ориентированные отношения с другими действующими лицами

(В левом столбце перечислены связи/отношения этого действующего лица к объектам в правом столбце. В середине вы найдете других действующих лиц по отношению к тем же объектам.)

[Привязка к человеку или институции] Музей визвольної боротьби України
Изготовлено Михайло Бринський ()
Изготовлено / Декор разработан Юліан Буцманюк ()
[Привязка к человеку или институции] Василь-Дмитро Васильович Кучабський (1895-1971) ()
Декор разработан Северин Красноперий ()
Декор разработан Охрим Судомора ()